Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν στην πόλη της Λευκάδας, έδρα του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ι.Π., στις 19 και 20 Απριλίου 2019 συνέδριο προς τιμήν των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά, δύο κορυφαίων, διεθνούς εμβέλειας προσωπικοτήτων της πνευματικής ζωής κατά τον 20ό και τον 21ο αιώνα.

Το συνέδριο με τίτλο «Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά» εστιάζει στο έργο και τον στοχασμό των δύο διαπρεπών ιστορικών, τη διεθνή απήχησή τους, την επιρροή τους στις ιστορικές σπουδές στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και στην επικαιρότητα και ακμαιότητα της επιστημονικής τους σκέψης. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι σημαντικοί εκπρόσωποι του πνευματικού κόσμου και των ιστορικών σπουδών και αποτυπώνουν με τις εισηγήσεις τους την επιρροή που δέχτηκαν από τους Σβορώνο και Ασδραχά τόσο οι ίδιοι οι εισηγητές όσο και η ιστορική σκέψη ευρύτερα.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Διοικητηρίου Λευκάδας (Αντωνίου Τζεβελέκη και Υποσμηναγού Κατωπόδη) στις 19 Απριλίου (19.00-21.00) και και 20 Απριλίου 2019 (9.30-21.00)

 

Πρόσκληση 

Πρόγραμμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 29 Ιουλίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία και η απονομή των πτυχίων σε 71 πτυχιούχους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία-Παράρτημα Λευκάδας και πρώην Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων-Παράρτημα Ληξουρίου) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το πρόγραμμα άρχισε με τους χαιρετισμούς του εκπρόσωπου του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης, Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Ζαμπέλη, του Αντιδήμαρχου Λευκάδας για θέματα Παιδείας κ. Φ. Κούρτη  και της Προϊσταμένης του Τμήματος Αναπληρώτριας Καθηγήτριας κ. Χ. Μπενέκη.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του Αντιπροέδρου Α' της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθηγητή κ. Α. Καλαφάτη με τίτλο "Κοινωνική Επειχειρηματικότητα και Νέες Τεχνολογίες".

Αμέσως μετά έγινε η ανάγνωση της καθομολόγησης από τους πρωτεύσαντες των δύο πρώην Τμημάτων και όλοι οι απόφοιτοι έδωσαν τον όρκο φορώντας τηβέννους όπως επιτάσσει το τελετουργικό.

Στη συνέχεια έγινε η παράδοση των πτυχίων στους αποφοίτους. Τα πτυχία έδωσαν κατά σειρά ο Αντιπρόεδρος Α' της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Καθηγητής κ. Α. Καλαφάτης, η Προϊσταμένη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Χ. Μπενέκη και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος κ. Σ. Παλαμάς.

 

 

 

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του διεθνούς κύρους Ισπανού συγγραφέα, ελληνιστή και "Πρεσβευτή του Ελληνισμού" Pedro Olalla με τίτλο "ΜΕΤΕΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.

Δείτε εδώ: http://lefkadapress.gr/politismos/parousiasi-to-vivliou-i-meteori-ellada-tou-pedro-olalla/

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Ώρα 20:00

Διάλεξη[1]

Calculusratiocinator: Από τον Leibnizστον Turing

Σύμφωνα με τον SirWinstonChurchill, ο  AlanTuring είχε τη μεγαλύτερη ατομική συμβολή στη νίκη των συμμάχων ενάντια στη ναζιστική Γερμανία. Πράγματι, αποκωδικοποιώντας τη συσκευή κρυπτογράφησης Enigma μέσω της οποίας το γερμανικό γενικό επιτελείο έστελνε τις οδηγίες του στις διάφορες στρατιωτικές μονάδες, ο Turing κατάφερε καίριο πλήγμα στη χιτλερική στρατιωτική μηχανή. Ωστόσο η συνεισφορά του στην επιστήμη ήταν ακόμη μεγαλύτερη: στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα θεμελίωσης των μαθηματικών που είχε θέσει ο Hilbert επινόησε τον οικουμενικό υπολογιστή, μια «θεωρητική» μηχανή που η αρχιτεκτονική της βρίσκεται στη βάση των σημερινών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην ομιλία μου θα αναφερθώ στη σύντομη, ταραγμένη ζωή του (που αποτέλεσε πρόσφατα και αντικείμενο της ταινίας «Το παιγνίδι της μίμησης»), στη συνεργασία του με τους κωδικοθραύστες του BletchleyPark καθώς και στη συνεισφορά του στην «πληροφορική επανάσταση» που βιώνουμε σήμερα. 

[1]Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Παράρτημα Λευκάδας)

 

Στη φωτογραφία απεικονίζονται ο ομιλητής κ. Τεύκρος Μιχαηλίδης με την κ. Χ. Μπενέκη και τον κ. Ν. Κονιδάρη  

Τα τεχνολογικά εκθέματα θα είναι διαθέσιμα από τη 13:00, ενώ οι ομιλίες θα αρχίσουν στις 17:00.

Επισυναπτόμενα θα βρείτε το πρόγραμμα καθώς και μια περιγραφή των εκθεμάτων που θα υπάρξουν.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα Ημερίδας "Μια Ματιά στο Αύριο"

Λόγω εκτάκτου ανάγκης, η εκδήλωση εγκαινίων του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας με καλεσμένο τον Ισπανό Ελληνιστή PedroOlallaθα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδαςτην ίδια ώρα και ημέρα (Παρασκευή 31-10-2014 και ώρα 19:00).

Παρουσίαση τεχνολογιών που φοριούνται και επίδειξη του Google Glass στα πλαίσια τεχνολογικής ημερίδας.

Το T.E.I of Ionian Islands IEEE Student Branch και το Τμήμα Δίοικησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το IEEE Consumer Electronics Society – Greece Chapter, θα οργανώσει ημερίδα με θέμα: “Μια ματιά στο αύριο”. Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι τεχνολογικές δράσεις του τμήματος, του Student Branch, αλλά και αναδυόμενες τεχνολογίες οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο ζωής μας αλλά και τη δομή της κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα: Hμερίδα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με θέμα: “Μια ματιά στο αύριο”.

Αγαπητές φοιτήτριες, Αγαπητοί φοιτητές,

 

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λευκάδας και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα: Η ισχύς του ελληνικού στοιχείου σήμερα και οι αντανακλάσεις του στον παγκόσμιο πολιτισμό, του σημαντικού Ισπανού Ελληνιστή και «Πρεσβευτή του Ελληνισμού» Pedro Olalla (Πέδρο Ολάγια). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Ionian Star, ώρα 19:00.

Διαβάστε περισσότερα: Η ισχύς του ελληνικού στοιχείου σήμερα και οι αντανακλάσεις του στον παγκόσμιο πολιτισμό, του...

Stamatis Dragoumanos
Την Παρασκευή 13/10/2014, στον χώρο του Τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων έλαβαν χώρα εκδηλώσεις για τον εορτασμό της IEEE Day 2014 με τίτλο «Leveraging Technology for a Better Tomorrow».

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση του IEEE Student Branch του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων για την IEEE Day 2014

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στα πλαίσια του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους πρόκειται να υλοποιήσει στο πλαίσιο του Υποέργου «04» με τίτλο «Στοχευμένες Δράσεις Ενίσχυσης και Προβολής της Κεφαλονιάς» της Πράξης «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΩΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» και MIS 352400, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ»

 

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε εδώ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ & ΚΟΜΒΩΝ
(MIS : 299916)
ΚΟΜΒΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στα πλαίσια των υπηρεσιών του Γραφείου Διασύνδεσης παραδίδονται σεμινάρια σε φοιτητές τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Διαβάστε περισσότερα: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του έργου Διεύρυνση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πρόκειται να πραγματοποιήσει σεμινάρια επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και Μαθητών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην Κεφαλονιά (Αργοστόλι), την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα αναπτυχθούν σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Διαβάστε περισσότερα: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών για την αειφορία και το περιβάλλον

Την Πέμπτη 23.01.2014 και ώρα 13:15 (Αίθουσα Α6) θα πραγματοποιηθεί ομιλία του κ. Καϊμακάμη Γεωργίου, Επίκουρου Καθηγητή του Τομέα Μαθηματικών & Επιστημών Μηχανικού της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με τίτλο: Αλγοριθμική Αξιολόγηση Προσφορών/Προμηθευτών.

 

Η Προϊσταμένη του Τμήματος
Χριστίνα Μπενέκη
Επίκουρος Καθηγήτρια

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου ξεκινούν παράλληλα στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα τα εξαήμερα Σεμινάρια του Β΄ Κύκλου της Δράσης Διά Βίου Μάθηση για την Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και την Αύξηση της Προστιθέμενης Αξίας στα Τοπικά Νησιωτικά Προϊόντα και Υπηρεσίες, τα οποία διοργανώνονται από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Τα Σεμινάρια θα διεξαχθούν στις κατά τόπους εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και η διάρκειά τους είναι από 10 έως 12 και από 17 έως 19 Ιανουαρίου 2014.

Διαβάστε περισσότερα: Σεμινάρια για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στα τοπικά νησιωτικά προϊόντα