Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να ξεκινήσουν την Πρακτική τους Άσκηση κατά το Εαρινό Εξάμηνο 2018-19, αφού διαβάσουν τον ενημερωμένο οδηγό πρακτικής άσκησης,  καλούνται να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ως εξής:

 

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Τον τρόπο χρηματοδότησης της Πρακτικής Άσκησης ΟΑΕΔ ή ΕΣΠΑ θα τον συζητήσετε με τον εργοδότη σας (π.χ. η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και ο ΟΤΕ επιλέγουν πάντα ΟΑΕΔ). Ο τρόπος και τα ποσά πληρωμής περιγράφονται αναλυτικά στον Οδηγό Πρακτικής Άσκησης. Αν ΔΕΝ έχετε βρει ακόμη εργοδότη μπορείτε σε πρώτη φάση να ακολουθήσετε τη διαδικασία του ΟΑΕΔ παρακάτω)

 

1. Πρακτική Άσκηση χρηματοδοτούμενη μέσω ΟΑΕΔ: 

α) Συμπληρωμένο ευκρινώς το έντυπο αίτησης Ε01 (κάντε λήψη του εντύπου)

β) εφόσον έχουν ήδη βρει εργοδότη: συμπληρωμένο ευκρινώς το έντυπο αποδοχής από εργοδότη Ε03 (κάντε λήψη εντύπουή βεβαίωση του εργοδότη ότι τους αποδέχεται για Πρακτική Άσκηση 

 

Τα παραπάνω έγγραφα οι φοιτητές μπορούν: να τα προσκομίσουν στη γραμματεία ή να τα αποστείλουν με FAX στο 26450-26654 ή ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  διατηρώντας τα πρωτότυπα ώστε να τα αποστείλουν αργότερα στο Τμήμα. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να είναι δυνατή η έναρξη της Πρακτικής Άσκησης την 1η Απριλίου 2019, θα πρέπει τα δύο παραπάνω έγγραφα να έχουν παραδοθεί στο Τμήμα μέχρι την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019. Διαφορετικά η έναρξη της Πρακτικής Άσκησης θα γίνεται σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα καθορίζεται σε συνεννόηση με το Τμήμα.

 


 

2. Πρακτική Άσκηση χρηματοδοτούμενη μέσω ΕΣΠΑ:

α) Συμπληρωμένο ευκρινώς (2 ΦΟΡΕΣ) το έντυπο αίτησης Ε01 (κάντε λήψη του εντύπου)

β) Συμπληρωμένο ευκρινώς (2 ΦΟΡΕΣ) το έντυπο αποδοχής από τον εργοδότη Ε03 (κάντε λήψη του εντύπου

γ) Έγγραφο (2 ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ) που να πιστοποιεί το ΑΦΜ και τη ΔΟΥ του φοιτητή 

δ) Έγγραφο (2 ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ) που να πιστοποιεί το ΑΜΚΑ του φοιτητή  

ε) Βεβαίωση (2 ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ) απογραφής στο ΙΚΑ

στ) Φωτοτυπία (2 ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ) δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας 

ζ) Φωτοτυπία (2 ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ) σελίδας βιβλιαρίου Τραπέζης στην οποία να φαίνεται καθαρά το IBAN και ο φοιτητής να είναι μοναδικός δικαιούχος ή 1ος δικαιούχος αν υπάρχουν συνδικαιούχοι. 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Όλα τα παραπάνω (α-ζ) πρέπει να έχουν κατατεθεί από το φοιτητή ή να έχουν παραδοθεί με courier στη διεύθυνση του Τμήματος ΜΕΧΡΙ 31 Μαρτίου 2019.  Μετά από αυτή την ημερομηνία δε θα είναι δυνατή η ένταξη της Πρακτικής στο ΕΣΠΑ. 

ΟΛΕΣ οι Πρακτικές Ασκήσεις μέσω ΕΣΠΑ θα έχουν ημερομηνία έναρξης 15 Απριλίου 2019.  

 

Χρήσιμο Υλικό: 

- Οδηγός Πρακτικής Άσκησης (Ενημερωμένος 12/3/2019)

- Φορείς  που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για απασχόληση φοιτητών (Ενημέρωση 12/3/2019)