Οι δηλώσεις θεμάτων πτυχιακών εργασιών που θα ξεκινήσουν να εκπονούνται το Εαρινό Εξάμηνο 2017-2018 θα πρέπει να υποβληθούν στη Γραμματεία του Τμήματος αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και τη Δευτέρα 23/04/2018.

 

Το έντυπο δήλωσης θέματος πτυχιακής εργασίας το οποίο θα επισυνάψετε στο ηλεκτρονικό σας μήνυμα προς τη Γραμματεία είναι το ακόλουθο: 

· Για φοιτητές της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Διοίκησης Επιχειρήσεων και των πρώην Τμημάτων ΕΠΔΟ και Ληξουρίου: κατεβάστε το έντυπο εδώ

· Για φοιτητές της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας: κατεβάστε το έντυπο εδώ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Αφού κατεβάσετε το έντυπο, συμπληρώνετε στο Word τα ζητούμενα στοιχεία. Αφού το εκτυπώσετε, υπογράφετε το έντυπο και το σκανάρετε (σε μορφή PDF ή εικόνας JPG). Αποθηκεύετε το σκαναρισμένο έγγραφο με τις υπογραφές και το στέλνετε με e-mail στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ).

 

Στην περίπτωση Θεμάτων 2 ή 3 ατόμων, το θέμα θα πρέπει να δηλωθεί από ομάδα 2 ή 3 ατόμων σε ΜΙΑ αίτηση η οποία θα πρέπει να είναι συμπληρωμένη με τα στοιχεία τους και υπογεγραμμένη από αυτά τα άτομα .

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 

1. Τα θέματα που φέρουν στο τέλος του τίτλου τους τα αρχικά (Δ.Τ.Ε.) μπορούν να δηλωθούν ΜΟΝΟ από τους φοιτητές της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας. Τα υπόλοιπα θέματα μπορούν να δηλωθούν από φοιτητές και των δύο (2) εισαγωγικών κατευθύνσεων.

2. Λεπτομέρειες για τα θέματα κάθε διδάσκοντος μπορείτε να δείτε κάνοντας click στο ονοματεπώνυμό του.

 

Τα θέματα που εμφανίζονται με πορτοκαλί χρώμα στον παρακάτω πίνακα ΔΕΝ είναι πλέον διαθέσιμα προς δήλωση. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 25/4/2018 - 10:00

 

Διδάσκων Θέμα 1 Θέμα 2 Θέμα 3 Θέμα 4 Θέμα 5 Θέμα 6 Θέμα 7 Θέμα 8 Θέμα 9
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Μέθοδος προσομοίωσης Monte Carlo. Οικονομετρικά υποδείγματα.  Χρηματιστηριακή και Οικονομική ανάπτυξη: μια εμπειρική ανάλυση για την Ελλάδα. Ανάλυση Χρονολογικών Σειρών. Εμπειρικά υποδείγματα. Πληθωρισμός και παραγωγικότητα. Μια οικονομετρική μελέτη για την Ελλάδα. Αμυντικές δαπάνες και οικονομική ανάπτυξη. Μια οικονομετρική ανάλυση για την Ελλάδα. Υποδείγματα επιχειρησιακής έρευνας -Ανάλυση της μεθόδου Simplex.  Βασικά οικονομικά υποδείγματα μικροοικονομικής και μακροοικονομικής ανάλυσης. Δημόσιες δαπάνες και οικονομική ανάπτυξη. Μια οικονομετρική ανάλυση για την Ελλάδα. Οικονομετρικές μέθοδοι προβλέψεων. Εμπειρικά υποδείγματα.
           
ΓΚΑΓΚΑ ΑΡΙΣΤΕΑ Η εξέλιξη και η συμβολή των θεσμικών φορέων έρευνας και καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Η τεχνολογία στις δημόσιες σχέσεις και το marketing. Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Η έρευνα και καινοτομία ως παράγοντες ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα. Μελέτες περίπτωσης. Έννοια και μορφές οικονομικών ολοκληρώσεων. Ολοκληρωμένες Επικοινωνίες Μάρκετινγκ και Συμπεριφορά Καταναλωτή. Εργασιακός εκφοβισμός και διοίκηση ανθρώπινων πόρων. Η συμμετοχική χρηματοδότηση ως εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης των σύγχρονων επιχειρηματικών ιδεών. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας και επίτευξη επιχειρηματικών στόχων. Μελέτη περίπτωσης.
           
ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ξένες Άμεσες Επενδύσεις στην Ελλάδα: το κόστος εργασίας ως παράγοντας προσέλκυσης. Η ανεργία στον τριτογενή τομέα παραγωγής την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Εργασιακές σχέσεις στην ελληνική ναυτιλία: συμμετέχοντες, διαδικασίες, αποτελέσματα. Εργασιακές σχέσεις στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας: συμμετέχοντες, διαδικασίες, αποτελέσματα. Η ανεργία στον δευτερογενή τομέα παραγωγής την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ξένες Άμεσες Επενδύσεις και Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν: συγκριτική μελέτη Ελλάδας-Γερμανίας. Διοίκηση ανθρώπινων πόρων και ευέλικτες μορφές απασχόλησης: μια διερεύνηση της χρήσης τους στην Ελλάδα. Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, προσέλκυση υποψηφίων και περιγραφή θέσεων εργασίας: μελέτες περίπτωσης. Ευέλικτες μορφές απασχόλησης στην Ελλάδα: διερεύνηση της μερικής απασχόλησης.
           
ΘΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ Η περιβαλλοντική εκπαίδευση ως μέσο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Ανάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων . Μελέτη περίπτωσης. Ελληνικά λογιστικά πρότυπα –Άρθρα 1-28 του Ν.4308/2014. Το διαδικτυακό μάρκετινγκ στις σύγχρονες επιχειρήσεις.  Φορολογία  Εισοδήματος φυσικών προσώπων. Απαλλαγές Φ.Π.Α. Φορολογία Ανώνυμων Εταιρειών.  Επιχειρηματικό σχέδιο ηλεκτρονικής επιχείρησης. Χειρισμός και λογιστική παγίων σύμφωνα με την Ελληνική λογιστική τυποποίηση πριν και μετά την εφαρμογή των ελληνικών λογιστικών προτύπων.
           
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ Πληροφοριακά Συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Εγγράφων. Κινητή Υπολογιστική και Εφαρμογές της στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Υπολογιστική Νέφους και Εφαρμογές της.            
           
ΜΠΕΝΕΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Στατιστική διερεύνηση και ανάλυση στοιχείων της φοιτητικής ζωής στη Λευκάδα.                 
                   
ΜΠΟΥΦΟΥΝΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Green Bonds – Πράσινα Ομόλογα. Crowdfunding – Συμμετοχική Χρηματοδότηση. Diaspora Bonds– Ομόλογα Διασποράς.(Δ.Τ.Ε)            
           
ΠΑΛΑΜΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Εφαρμογή Οργάνωσης Προσωπικών Εσόδων-Εξόδων σε Android. Εφαρμογή Καταγραφής εργαστηριακού εξοπλισμού και εξοπλισμού γραφείου. Εφαρμογή Καταγραφής και Διαχείρισης Αναλωσίμων.  Τεχνολογίες Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας στον Τουρισμό. (Δ.Τ.Ε) Ψηφιακή Ανάδειξη Σημείων Ενδιαφέροντος.(Δ.Τ.Ε)        
                   
ΣΙΩΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Η οργάνωση και λειτουργία ενός boutique ξενοδοχείου. Περίπτωση boutique ξενοδοχείου στην Ελλάδα (Δ.Τ.Ε.) Η οργάνωση και λειτουργία ενός ξενοδοχείου σε συγκοινωνιακό κέντρο. Περίπτωση ξενοδοχείου σε αεροδρόμιο στην Ελλάδα (Δ.Τ.Ε.). Η οργάνωση, λειτουργία και προώθηση ενός bike hotel. Περίπτωση ενός bike hotel σε προορισμό της Ελλάδας (Δ.Τ.Ε.). Η οργάνωση, λειτουργία και προώθηση ενός ξενοδοχείου σε προορισμό για ιαματικό τουρισμό. Περίπτωση ξενοδοχείου σε προορισμό της Ελλάδας(Δ.Τ.Ε.). Η οργάνωση του τμήματος Housekeeping ενός μεγάλου Ξενοδοχείου. Περίπτωση ξενοδοχείου εποχιακής λειτουργίας (Δ.Τ.Ε.).  Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία ενός ταξιδιωτικού γραφείου εισερχόμενου τουρισμού. Περίπτωση ταξιδιωτικού γραφείου σε νησιωτικό προορισμό (Δ.Τ.Ε.). Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία ενός ταξιδιωτικού γραφείου εναλλακτικού τουρισμού. Περίπτωση ταξιδιωτικού γραφείου στην Ελλάδα (Δ.Τ.Ε.). Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία ενός ταξιδιωτικού γραφείου επαγγελματικού τουρισμού. Περίπτωση γραφείου στην Ελλάδα (Δ.Τ.Ε.). Οργάνωση, λειτουργία και προώθηση ενός εστιατορίου παραδοσιακής κουζίνας. Περίπτωση εστιατορίου σε νησί του Ιονίου (Δ.Τ.Ε.)
           
ΤΣΙΜΕΡΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ Η  οικονομική, κοινωνική και τουριστική συμβολή των αερομεταφορών στην άγονη γραμμή. Μελέτη περίπτωσης.(Δ.Τ.Ε) Οι επιπτώσεις του airbnb στον τουρισμό.Μελέτη περίπτωσης.(Δ.Τ.Ε) Σχεδιασμός και διαχείριση τουριστικών παράκτιων προορισμών.(Δ.Τ.Ε) Η ψυχολογία και η συναισθηματική νοημοσύνη των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις.(Δ.Τ.Ε)          
           
ΤΣΙΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ανάπτυξη εφαρμογής Android στην διαχείριση γεωγραφικής πληροφορίας για την εξατομικευμένη περιήγηση τουριστών στο νησί της Λευκάδας. Σύστημα αυτοματοποίησης στην δημιουργία και στην συντήρηση εβδομαδιαίων ωρολογίων προγραμμάτων διδασκαλίας ενός Τριτοβάθμιου Ιδρύματος. Τα πληροφοριακά συστήματα στην διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και η περίπτωση εφαρμογής τους στα καταστήματα ZARA. Τα πληροφοριακά συστήματα στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η περίπτωση συστημάτων της Walmart. Το υπολογιστικό νέφος (cloud computing) και οι εφαρμογές που παρέχονται στις επιχειρήσεις. Τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) στον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα. Το ψηφιακό νόμισμα ως μέσω συναλλαγών. Ψηφιακό μάρκετινγκ και στοχευόμενη διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Μη σχεσιακές βάσεις δεδομένων. Συστήματα NoSQL και εφαρμογές τους.
           
ΧΑΣΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Η τεχνολογία των RFID ετικετών και η εφαρμογή τους στις επιχειρήσεις. Αξιολόγηση Μεθόδων Περίληψης Ακολουθιών Βίντεο σε Χαρακτηριστικά Εικονοπλαίσια. Πληροφοριακά συστήματα και Μαθησιακές δυσκολίες. Ανάπτυξη εφαρμογής Android: «Διαχείριση οικονομικών υποχρεώσεων μίας οικογένειας». Ανάπτυξη εφαρμογής Android: «Ηλεκτρονικό βιβλίο αυτοκινήτου». Ανάπτυξη εφαρμογής Android: «Προσωπική καταγραφή οικογενειακού ιατρικού ιστορικού». Ανάπτυξη εφαρμογής Android: «Πελατολόγιο ατομικής επιχείρησης ελεύθερου επαγγελματία». Ανάπτυξη εφαρμογής Android για Δημιουργία Σύνοψης Προσωπικών Βίντεο. (Δ.Τ.Ε.) Πλατφόρμα Αξιολόγησης Περιλήψεων Ακολουθιών Βίντεο. (Δ.Τ.Ε)
           
ΜΑΛΦΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Διαδικτυακό Μάρκετινγκ και Κοινωνικά Δίκτυα στην Ελληνική Επιχείρηση Φιλοξενίας (Δ.Τ.Ε) Σύγχρονες Πρακτικές Μάρκετινγκ και Προώθηση Τουριστικών Υπηρεσιών και Προϊόντων: Η Περιπτωσιολογική Μελέτη μιας Ελληνικής Τουριστικής Επιχείρησης Φιλοξενίας (Δ.Τ.Ε) Μείγμα Μάρκετινγκ και Παροχή Τουριστικών Υπηρεσιών: Η Περιπτωσιολογική Μελέτη μιας Ελληνικής Τουριστικής Επιχείρησης Φιλοξενίας (Δ.Τ.Ε) Σύγχρονες Στρατηγικές ανάπτυξης και επίτευξης συγκριτικού πλεονεκτήματος στην Ελληνική Τουριστική Βιομηχανία Φιλοξενίας: Η Στρατηγική Τοποθέτηση του Ελληνικού Ξενοδοχείου (Δ.Τ.Ε)          
           
ΚΑΤΩΠΟΔΗ ΑΡΓΥΡΗ Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία στην Ελλάδα. Μελέτη περίπτωσης στο νησί της Λευκάδας. Διεθνείς Οικονομικοί Οργανισμοί και η συμβολή τους στην Παγκόσμια οικονομία. Η συμβολή της παραδοσιακής Λευκαδίτικης γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Κοινωνική οικονομία & επιχειρηματικότητα.           
           
ΑΡΤΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Περιπτωσιολογική Μελέτη Θέματος Διαχείρισης Κινδύνου. Επιλογή Case Study: 
1)Περίπτωση Long Term Capital Management
2) Περίπτωση Barings Bank (Baring Brothers & Co. Ltd) 3) Περίπτωση WorldCom. 
Σχέση Λειτουργικού Κινδύνου (Operational Risk) & Ανθρώπινο Δυναμικό (Human Resources). Στρατηγικός Σχεδιασμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Περιγραφική Στατιστική και Ανάλυση Δεδομένων για εξαγωγή Στατιστικών συμπερασμάτων για την σχέση ανάμεσα στο κάπνισμα και το φύλο (άνδρες/γυναίκες) (Δ.Τ.Ε.)   Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Επιδόσεων του Ελλληνικού Τουριστικού Κλάδου εν μέσω οικονομικής κρίσης (Δ.Τ.Ε.)        
                   
ΜΠΑΧΟΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Τρόποι ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων. Το φαινόμενο του υπερδανεισμού και οι συνέπειές του. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικά δεδομένα. Η περίπτωση του Facebook. Δικαίωμα και Παρακίνηση στον Τουρισμό (Δ.Τ.Ε.) Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του πελάτη Ξενοδοχείου, ως επισκέπτη και ως καταναλωτή (Δ.Τ.Ε.)          
                   
ΑΣΤΑΡΑ ΟΛΓΑ ΕΛΕΝΗ Επιχειρησιακή Ηθική & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Πως συσχετίζονται οι δύο έννοιες στο επιχειρηματικό πλαίσιο. Μελέτη Περίπτωσης. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Απολογισμοί Βιωσιμότητας/ ΕΚΕ κατά GRI.  Εμπειρική Προσέγγιση:
Οι Εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθήνας με Απολογισμούς Βιωσιμότητας/ ΕΚΕ
κατά τα έτη 2013-2017.
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εταιρική Διακυβέρνηση.
Μελέτη περίπτωσης.
Η στρατηγική Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως εργαλείο μάρκετινγκ. Η συμβολή της ΕΚΕ στη δημιουργία ανταγωνιστικού Πλεονεκτήματος Μελέτη Περίπτωσης Wind. Βιώσιμη Ανάπτυξη & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Πως η Επιχείρηση συμβάλει στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Μελέτες Περιπτώσεων. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως παράγοντας εξέλιξης της δημόσιας διοίκησης. Μελέτες Περιπτώσεων.  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη –Δημόσιες Σχέσεις – Διαφήμιση Η διαπλοκή των εννοιών και η μεταξύ τους σύνδεση. Μελέτες Περιπτώσεων.