Προκήρυξη για πρόσληψη ΕΠ σε θέσεις Επιστημονικών-Εργαστηριακών Συνεργατών 2017-2018

Προκήρυξη για πρόσληψη ΕΠ σε θέσεις Ακ. Υποτρόφων 2017-2018

 

Για τους υποψήφιους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:


α) Και στις δύο προκυρήξεις, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν μια (1) κοινή αίτηση και για τις δύο Εισαγωγικές ΚατευθύνσειςΣτο φάκελο αποστολής της αίτησης να αναγράφεται ευκρινώς η Εισαγωγική Κατεύθυνση ή οι Εισαγωγικές Κατευθύνσεις που περιλαμβάνονται στην αίτηση. Έτσι για παράδειγμα, αν κάποιος υποψήφιος υποβάλει αίτηση για Ακ. Υπότροφος και έχει κάνει επιλογές και από τις δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις, στο φάκελο πρέπει να αναγραφούν και οι δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις

 

β) Θέσεις Επιστημονικών – Εργαστηριακών Συνεργατών: Ο μέγιστος αριθμός προτιμήσεων, όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη, είναι οκτώ (8) και αναφέρεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και όχι σε κάθε Εισαγωγική Κατεύθυνση ξεχωριστά. 

 

γ) Θέσεις Ακαδημαϊκών Υποτρόφων: και σε αυτή την προκήρυξη, ο μέγιστος αριθμός των 3 προτιμήσεων αναφέρεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και όχι σε κάθε Εισαγωγική Κατεύθυνση ξεχωριστά.

 

Επισημαίνεται ότι για να μην υπάρχουν ασάφειες στην αίτηση (και στις δύο προκηρύξεις), καθώς κάποια μαθήματα και γνωστικά αντικείμενα μπορεί να έχουν κοινή ονομασία στις δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις, οι αιτούντες μπροστά από ΚΑΘΕ προτίμηση που δηλώνουν, να συμπεριλαμβάνουν και το όνομα τις εισαγωγικής κατεύθυνσηςπ.χ.

Δ.Ε. - Πληροφορική Ι 

Δ.Τ.Ε. - Πληροφορική Ι

Δ.Ε. - Βάσεις Δεδομένων κλπ

 

Τέλος, τονίζεται ότι στην περίπτωση μαθημάτων ή γνωστικών αντικειμένων που έχουν ίδια ονομασία στις δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις, θα πρέπει οπωσδήποτε να διευκρινίζεται και η επιθυμητή εισαγωγική κατεύθυνσηΣτην περίπτωση που ο/η αιτών (-ούσα) επιθυμεί τη δήλωση ΚΑΙ στις δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις θα πρέπει να το συμπεριλάβει ως δύο επιλογές - μία για κάθε κατεύθυνση.

 

Παράδειγμα: Στην προκήρυξη Ακαδημαϊκών Υποτρόφων, το γνωστικό αντικείμενο "Λογιστική Επιχειρήσεων" υπάρχει και στις δύο εισαγωγικές κατευθύνσεις. Αν κάποιος (-α) επιθυμεί να συμπεριλάβει το γνωστικό αντικείμενο ΚΑΙ στις δύο εισ. κατευθύνσεις θα πρέπει στην αίτησή του (-ης) να αναγράψει δύο επιλογές:

ΔΕΛογιστική Επιχειρήσεων

ΔΤΕΛογιστική Επιχειρήσεων

 

Η παρουσίαση της έρευνας των αποτελεσμάτων της έρευνας διερεύνησης ικανοποίησης των επισκεπτών του κρουαζιερόπλοιου Seabourn Οdyssey που διεξήχθη το 2016 πραγματοποιήθηκε χθες στην Aίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας από την Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Μπενέκη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κατά την ομιλία της η Προϊσταμένη του Τμήματος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Επιμελητηρίου Λευκάδας για την πρωτοβουλία τους να συμβάλλει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στην έρευνα αυτή, η οποία αποτελεί ένα παράδειγμα για την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία της τοπικής κοινωνίας με το επιστημονικό δυναμικό και την τεχνογνωσία του Τμήματος. Πρόκειται για την πρώτη πρωτογενή έρευνα για την αξιολόγηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και τις προσφερόμενες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου στη Λευκάδα, η οποία υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκε συντάχθηκε από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Γιάννη Μιχαηλίδη στην αγγλική γλώσσα.

Για τη συγκέντρωση των στοιχείων εργάστηκαν τρεις φοιτητές οι κ.κ. (σε αλφαβητική σειρά) Κουκούλη Μαρία, Μητράκης Φίλιππος και Σπυροπούλου Μελίνα της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Τμήματος.

Την ανάλυση των δεδομένων πραγματοποίησαν η κ. Μπενέκη και ο κ. Παλαμάς στο Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων, Μοντελοποίησης και Πρόβλεψης του Τμήματος, ενώ υπεύθυνη για τον συντονισμό της έρευνας από την πλευρά του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ήταν η κ. Μπενέκη.

Προσκλήσεις Τελετών Ορκωμοσίας αποφοίτων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

 

 

Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου Εορτή των Τριών Ιεραρχών, τόσο τα Τμήματα όσο και οι διοικητικές υπηρεσίες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα παραμείνουν κλειστά.
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποτροφία «Γεράσιμος Δ. Αρσένης»

του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων

 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ευχαριστούν θερμά την οικογένεια του Γεράσιμου Δ. Αρσένη για την ευγενική πρωτοβουλία να κατατεθούν δωρεές, αντί στεφάνων, για τη θεσμοθέτηση υποτροφίας στη μνήμη του ιδρυτή του Ιδρύματός μας, Γεράσιμου Δ. Αρσένη.

 

Επίσης, ευχαριστούν θερμά τους δωρητές και ενημερώνουν ότι μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 46.100 Eυρώ. Σημειώνεται ότι αυτός ο ειδικός λογαριασμός που έχει προβλεφθεί, θα παραμείνει ανοικτός και για ενδιαφερόμενους νέους δωρητές.

 

Για την Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

 

Καθηγητής Ιωάννης Δραγώνας

 

 

Αριθμός Λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας: 31554540182 (IBAN: GR10 0110 3150 0000 3155 4540 182)

Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

«ERASMUS +»

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

 

Καλούνται τα μέλη του προσωπικού που ενδιαφέρονται για κινητικότητα με το πρόγραμμα ERASMUS+ για επιμόρφωση ή διδασκαλία για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας στη Γραμματεία του Τμήματός τους την αντίστοιχη Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα έγγραφα.

 

Τη φόρμα της αίτησης καθώς και πληροφορίες για τα έγγραφα που πρέπει να τη συνοδεύουν θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Γραφείου ERASMUS+ του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ:

 

  • 1η περίοδος υποβολής αιτήσεων [Καταληκτική ημερομηνία]: 30 IOYNIOY 2016

  • 2η περίοδος υποβολής αιτήσεων [Καταληκτική ημερομηνία]: 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

  • 3η περίοδος υποβολής αιτήσεων [Καταληκτική ημερομηνία]: 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 

Συνίσταται στους ενδιαφερόμενους, πριν την υποβολή της αρχικής τους αίτησης, να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες που διατίθενται στην ιστοσελίδα του Γραφείου ERASMUS+ και να ελέγξουν προσεκτικά τα δεδομένα του Ιδρύματος ή φορέα υποδοχής που τους ενδιαφέρει.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είμαστε στη διάθεσή σας.

Από το Γραφείο ERASMUS+

Τηλ. 210 9250294 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σχετικά έγγραφα

 

Ο Πανεπιστημιακός Υπότροφος του Τμήματος Διοίκησης  Επιχειρήσεων κ. Αντώνιος Μανιάτης συμμετείχε στην 7η Ετήσια  Συνδιάσκεψη της Ευρωμεσογειακής Ακαδημίας των Επιχειρήσεων (EuroMed Academy of Business) και  τιμήθηκε με το «Βραβείο του Καλύτερου Κριτή» της Συνδιάσκεψης για την κρίση του  σε μία συνεδριακή εργασία, στις 18.09.2014 στο Πανεπιστήμιο του ‘Αγκντερ, στην  πόλη Κρίστιανσαντ της Νορβηγίας. Η Συνδιάσκεψη γίνεται μία φορά το χρόνο και  καλύπτει όλες τις θεματικές περιοχές της διοικητικής επιστήμης και των  οικονομικών επιστημών και δέχεται εργασίες και από φοιτητές, προπτυχιακούς και  μεταπτυχιακούς, ιδίως της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η επόμενη Συνδιάσκεψη θα  διεξαχθεί το Σεπτέμβριο 2015 στη Βερόνα, με διοργανωτή το Πανεπιστήμιο της  Βερόνα.

 

Στη φωτογραφία εικονίζονται ο κ. Μανιάτης (κρατά το βραβείο), ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Δημήτρης Βρόντης, ο Καθηγητής κ. Ιακώβ Βέμπερ και ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου που διοργάνωσε το Συνέδριο - Πρόεδρος της Συνδιάσκεψης κ. Ρότμε Σνέορ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

18 Μαΐου 2016 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαιρετικά θετική για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Εμπειρογνωμόνων

 

«Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων παρέχει πολύ καλές ακαδημαϊκές και ερευνητικές προοπτικές στους φοιτητές του και έχει καταστεί αναπόσπαστο τμήμα της τοπικής κοινωνίας λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος με την ευρύτερη εθνική και ευρωπαϊκή κοινότητα» αναγράφει η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που κοινοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και αξιολόγησε ως ιδιαιτέρως θετικό το έργο που γίνεται στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων τα τελευταία χρόνια.

 

Σε άλλο σημείο της Έκθεσης, οι αξιολογητές διαπιστώνουν ότι «το Ίδρυμα συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας» και «έχει καταστεί ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο στα τρία νησιά που λειτουργεί συμβάλλοντας στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή τους». Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μήνες διεξήχθη στην Κεφαλονιά η διαδικασία εξωτερικής αξιολόγησης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από ειδική Επιτροπή Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων που όρισε η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.).

 

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απαρτιζόταν από τον Ομότιμο Καθ. Δημήτριο Σπίγγο από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο (ΗΠΑ), τον Καθ. Πέτρο Βαμβακά από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (ΗΠΑ), τον Καθ. Σπύρο Οικονομίδη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (ΗΠΑ), τον Καθ. Διονύσιο Κλάδη, ομότιμο Καθηγητή του Παν. Πελοποννήσου και ειδικού εμπειρογνώμονα του Παν. στο Κατάρ και από τον Ομότιμο Καθ. Χρήστο Ολύμπιο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για μια ολόκληρη εβδομάδα η Επιτροπή επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην Κεφαλονιά και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τη Διοίκηση, τα μέλη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος (ΜΟΔΙΠ), το εκπαιδευτικό, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό, τους φοιτητές και τους αποφοίτους καθώς επίσης και με τους τοπικούς φορείς που συνεργάζονται με το ΤΕΙ. Παράλληλα, η Επιτροπή επικοινώνησε μέσω τηλεδιασκέψεων με το προσωπικό, τους φοιτητές και τους φορείς των νησιών της Ζακύνθου και της Λευκάδας, ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα για την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

 

Η Έκθεση Αξιολόγησης ικανοποιεί τη Διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, δεδομένου ότι αποτυπώνει με σαφήνεια την εικόνα του Ιδρύματος. Αναδεικνύει, επίσης, τα θετικά στοιχεία και επισημαίνει τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης. Ομόφωνα, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να αξιοποιήσει πλήρως τις ιδιαίτερα εποικοδομητικές προτάσεις που κατατέθηκαν από τους αξιολογητές μέσω της συγκεκριμενοποίησής τους σε ένα κείμενο Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ιδρύματος που θα εκπονηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε την Τελική Έκθεση Αξιολόγησης.

Η επέτειος ίδρυσης του IEEE εορτάζεται διεθνώς στις 7 Οκτώβρη κάθε χρόνο. Έτσι η IEEE Day 2014, εορτάζεται για 5η συνεχή χρονιά από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συμμετέχοντας επίσημα στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο. Επιστήμονες της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής αλλά και άλλων ειδικοτήτων σε όλο τον πλανήτη γιορτάζουν την πρώτη συγκέντρωση των μελών του οργανισμού αυτού, η οποία έγινε το 1884 με σκοπό να μοιραστούν τις τεχνικές τους ιδέες.

Διαβάστε περισσότερα: Εκδήλωση του IEEE Student Branch του Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων για την IEEE Day 2014

Στις 30 Μαΐου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία και η απονομή των πτυχίων σε 67 πτυχιούχους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Διαβάστε περισσότερα: ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Βιογραφικού Σημειώματος που διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, το Γραφείο Διασύνδεσης και το IEEE Student branch του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και ώρα 15:00 - 17:00.Το σεμινάριο στόχευε στην ατομική ενίσχυση των φοιτητών αναφορικά με τη προετοιμασία τους για τη μετάβαση στην αγορά εργασίας περιλαμβάνοντας οδηγίες για την ορθή προετοιμασία βιογραφικού σημειώματος καθώς και αναλυτική παρουσίαση των σύγχρονων τεχνικών προφορικής συνέντευξης.

  • Workshop σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, κ. Μάλφας Μάξιμος, Τμηματικός Υπεύθυνος Γραφείου Διασύνδεσης.
  • Προσομοίωση συνέντευξης, κ. Καρύδη Ιωάννα, Πανεπιστημιακή Υπότροφος.

Ακολουθούν φωτογραφίες του σεμιναρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Σεμινάριο Βιογραφικού Σημειώματος

Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων που οργανώνει το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων στις έδρες των Τμημάτων του, ο κ. Γιάννης Κάρκαλης, Αντεπίτροπος Επικρατείας, Διευθυντής της Ακαδημίας Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την Καλή Διακυβέρνηση, θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. με τίτλο: Διαφάνεια, Αντιδιαφθορά και Ανθρώπινα Δικαιώματα: Η σύνδεσηΘα ακολουθήσει η καθιερωμένη Τελετή Κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του Προέδρου της Δ.Ε. Καθηγητή Ναπ. Μαραβέγια και των Αντιπροέδρων του Ιδρύματος. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.