ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ κ. ΜΠΕΝΕΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ (ΘΗΤΕΙΑ: 08.09.2017 - 12.7.2018  &  1.9.2013 - 31.08.2017)

Αγαπητή φοιτήτρια, αγαπητέ φοιτητή,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους και ιδιαίτερα τους πρωτοετείς φοιτητές στον ιστότοπο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα δέχθηκε φοιτητές και άρχισε να λειτουργεί σε προπτυχιακό επίπεδο το ακ. έτος 2013-14, σύμφωνα με το ΦΕΚ 136/Α΄/5−6−2013. Η λειτουργία της Σχολής καθορίστηκε επίσης με το ΦΕΚ 136/Α΄/5−6−2013 και δεν περιλαμβάνει άλλο Τμήμα προς το παρόν.

Το νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Τμημάτων (ΦΕΚ 136/Α΄/5−6−2013):

·         Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία(ΕΠΔΟ) του Παραρτήματος Λευκάδας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, και

·         Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παραρτήματος Ληξουρίου του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.

Το νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα έχει εισαγωγικές κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:

α) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

β) Διοίκηση Επιχειρήσεων, η οποία έχει και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

β.α) Διοίκησης Επιχειρήσεων

β.β) Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων

Η εισαγωγή των κατευθύνσεων επέφεραν αλλαγές και οδήγησαν στον ανασχεδιασμό του υφιστάμενου προγραμμάτων σπουδών και στην κατάρτιση νέου, το οποίο ανταποκρίνεται στο διεθνές ακαδημαϊκό και επιστημονικό περιβάλλον και παρέχει στους φοιτητές θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστημονική γνώση σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Σε μια περίοδο άκρως ανταγωνιστική για την αγορά εργασίας, όπου δεν αρκούν τα τυπικά και μόνο προσόντα για είσοδο σε ένα επάγγελμα, το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος διαρθρώθηκε έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε ανταγωνιστικές και εξελισσόμενες συνθήκες. Οι ανάγκες της κοινωνίας, οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας αλλά και τα μεθοδολογικά και τεχνικά εργαλεία συνεχώς εξελίσσονται και εξειδικεύονται. Κεντρικός στόχος στην επιλογή της φυσιογνωμίας του Τμήματος είναι, συνεπώς, να προσφέρει την απαιτούμενη εξειδίκευση και παράλληλα, τη δυνατότητα προσαρμογής των αποφοίτων σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας και τις απαιτήσεις της αγοράς κάτω από ανταγωνιστικές συνθήκες.

Θα ήθελα να σας τονίσω ότι οι σπουδές στο Τμήμα μας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αίσθημα ευθύνης από όλους μας, τόσο από εσάς ως φοιτητές όσο και από εμάς τους διδάσκοντες, διότι η αξία του Πτυχίου που προσδοκάτε να αποκτήσετε είναι τελικά το αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειάς μας.

Οι διδάσκοντες, η Διοικούσα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας για να σας συμβουλεύουμε και να σας ενθαρρύνουμε σ’ αυτήν την επίπονη και συνάμα πολύτιμη εμπειρία. Ο δικός σας ενθουσιασμός είναι για μας κίνητρο για περαιτέρω βελτίωση του παρεχόμενου έργου μας.

Θα ήθελα να σας ευχηθώ «καλή δύναμη» στις σπουδές σας και σας καλώ να περιηγηθείτε στον ιστότοπό μας και να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Χριστίνα Μπενέκη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια