Τηλέφωνο:                                 Γραφείο: +30 26450 23241                 

Τηλεομοιοτυπία:                                       +30 26450 26654

Ώρες γραφείου:                         Ανακοινώνονται στη αρχή κάθε ακ. εξαμήνου

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:      Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Δρ. Χριστίνα Μπενέκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Μαθηματικά-Στατιστική του Τμήματος Τουρισμού της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Ιόνιου Πανεπιστημίου με έδρα την Κέρκυρα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (με δύο Εισαγωγικές Κατευθύνσεις α) Διοίκησης Επιχειρήσεων β) Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα τη Λευκάδα  για 5 ακ. έτη (1.9.2013 -31.8.2017 & 8.9.2017- 12.7.2018).

Σπούδασε μαθηματικά στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών (υποτροφίες επίδοσης ΙΚΥ). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στα Θεωρητικά Μαθηματικά στο ίδιο Τμήμα (βαθμός Άριστα). Στο Πανεπιστήμιο Πατρών επίσης εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην περιοχή της Διαφορικής Γεωμετρίας και ειδικότερα στο πεδίο του χαρακτηρισμού πολλαπλοτήτων Kahler με τη βοήθεια μικρών γεωδαισιακών κυλίνδρων (2002, υποτροφία ΙΚΥ). http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/14278#page/1/mode/2up

Διετέλεσε Επισκέπτρια Λέκτορας στο State University of New York (SUNY) at New Paltz, NY (Department of Mathematics, School of Business). Δίδαξε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.) του Παραρτήματος Πατρών, στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του πρώην Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου και στο University of Bournemouth, UK (The Business School), όπου είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Dr. Hossein Hassani, διεθνούς φήμης αναγνωρισμένο ερευνητή στα θέματα ανάλυσης χρονοσειρών και τις εφαρμογές τους με τη μέθοδο Singular Spectrum Analysis (SSA). Από 1/10/2013 διδάσκει ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών).

Υπήρξε Συντονίστρια του Εργαστηρίου του Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας (1/10/2008 - 30/6/2010) και Επιστημονική Συνεργάτιδα στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (1/11/2010 – 15/10/2012). Επίσης, συνεργάστηκε με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη συγγραφή μελετών σε θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία (2013), ενώ από τον Μάιο του 2016 συνεργάζεται με το Επιμελητήριο Λευκάδας σε θέματα ταξιδιωτικής έρευνας. Είναι αναπληρωματικό μέλος του Προέδρου της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας Ιονίων Νήσων το οποίο έχει σκοπό την υποστήριξη της υλοποίησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2014-2020. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος (από το Μάρτιο του 2016) και ανέλαβε Πρόεδρος στις 28.6.2018 της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Λευκάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής Διεθνών Επιστημονικών περιοδικών και έχει λάβει πέντε βραβεία καλύτερου άρθρου σε Διεθνή Συνέδρια. Υπήρξε Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του Πρώτου Διεθνούς Συμποσίου για τις Επιχειρηματικές, Οικονομικές και Χρηματοοικονομικές Εφαρμογές που διοργανώθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της ημεδαπής και του εξωτερικού (Αργοστόλι, 1-2 Ιουνίου 2012). Επίσης, υπήρξε η Επιστημονική Υπεύθυνη των Θερινών Σχολείων στη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης με έμφαση στα νέα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκαν στην Κεφαλονιά και στη Λευκάδα (2011-2014).

 

Διαβάστε περισσότερα: Χριστίνα Κ. Μπενέκη

Ο δρ. Σαράντης Μητρόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης στο τμήμα Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων (ΦΕΚ 194Γ/23-2-2018). Είναι διδάκτορας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (με Άριστα και υποτροφία του ΙΚΥ). Το διδακτορικό του αφορούσε την Ενοποιημένη Διοίκηση Κατανεμημένων Πληροφοριακών / Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων.

Κατέχει διετές Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη, με Άριστα, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με διατριβή στη διαμόρφωση, σύγκλιση και αξιολόγηση της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων και αυτής των Πληροφοριακών Συστημάτων. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου, με κύκλο σπουδών Πληροφορικής και Μηχανικού Υπολογιστών.

Από το 2004 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με συμμετοχή σε ερευνητικά αναπτυξιακά έργα και παράδοση διδασκαλίας και επίβλεψη εργασιών σε μεταπτυχιακό (master/Ph.D.) και προπτυχιακό επίπεδο, με σημαντικά αποτελέσματα στην περιοχή των Πληροφοριακών Συστημάτων στο Διαδίκτυο και των Κατανεμημένων Συστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα: Σαράντης Μητρόπουλος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αρτίκης είναι Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Μοντελοποίηση και Διαχείριση Επιχειρηματικού Κινδύνου» (ΦΕΚ 19/τ. Γ’/18-01-2018) του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Αρτίκης σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MPhil & PhD) στο Πανεπιστήμιο του Bradford (UK) στην στοχαστική μοντελοποίηση με εφαρμογές στην Διαχείριση Κινδύνου και στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (PhD) στην μοντελοποίηση πληροφοριακών συστημάτων. Έχει επαγγελματική εμπειρία στο τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα.

 

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε περισσότερα: Κωνσταντίνος Αρτίκης

Η Δρ. Χριστίνα Μπαμπάτσου κατέχει θέση Επίκουρης Καθηγήτριας με γνωστικό αντικείμενο «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη με έμφαση στη Χρηματοοικονομική Αποδοτικότητα των Επιχειρήσεων» (ΦΕΚ 1091/τ. Γ΄/28.9.2018) στο Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιπλέον είναι ερευνήτρια στο Εργαστήριο Επιχειρησιακών Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Σπούδασε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι κάτοχος διετούς Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (M.Sc) στην Οικονομική Επιστήμη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το διδακτορικό της, στον τομέα των Οικονομικών του Περιβάλλοντος, το έλαβε από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

Διαθέτει πιστοποίηση στα θεματικά αντικείμενα «Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση» και «Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)»από την Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης (ΜΕΑΕ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

 

Έχει επαγγελματική εμπειρία ως Διοικητικός/Οικονομικός υπάλληλος σε δυο φορείς και συγκεκριμένα στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. όπου εργάστηκε στη Διεύθυνση Υλικού και Προμηθειών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών για το χρονικό διάστημα από 01.11.2016 έως 28.02.2017 (ΦΕΚ λύσης σύμβασης ΙΔΑΧ: 521/τ.Γ΄/08.06.2017 λόγω αποδοχής διορισμού στο Α.Σ.Ε.Π.) και στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π) όπου εργάστηκε για το χρονικό διάστημα από 01.03.2017 έως 27.9.2018 (ΦΕΚ διορισμού: 136/τ.Γ΄/15.2.2017 και ΦΕΚ διαπίστωσης αυτοδίκαιης παραίτησης: 1148/τ.Γ΄/10.10.2018).

 

Πριν τη πρόσληψή της στο δημόσιο τομέα, εργάστηκε ως έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στο πρώην Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (πρώην Λάρισας), στη  Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΔΕΣ - Θεσσαλονίκη) και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του Δ.Π.Θ. Επιπλέον δίδαξε για δυο ακαδημαϊκά έτη, ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

 

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστε περισσότερα: Χριστίνα Μπαμπάτσου

Ο Στέργιος Παλαμάς γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1972. Από το 1996 είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,ενώ το 2001 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας από το ίδιο Τμήμα, έχοντας εκπονήσει τη Διδακτορική του Διατριβή στον Τομέα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Από τον Ιούλιο του 2015 κατέχει θέση Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων με γνωστικό αντικείμενο «Γραφικά Υπολογιστών» (ΦΕΚ 594Γ/25-06-2015).

Διαβάστε περισσότερα: Στέργιος Παλαμάς

Όλγα Ελένη Αστάρα , Καθηγήτρια Εφαρμογών με εξειδίκευση: «Θεσμοί και  Πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης»

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διδάκτωρ στο τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα Διδακτορικής Διατριβής: «Βιώσιμη Ανάπτυξη, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Αποδοτικότητα των Επιχειρήσεων. Διερεύνηση των Εισηγμένων Επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών».

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc.) στη «Βιώσιμη Ανάπτυξη – Τοπική Ανάπτυξη», Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα: Όλγα Ελένη Αστάρα