Το Εργαστήριο Επιχειρησιακών Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργάνωσε με επιτυχία στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011 και του έργου με τίτλο «Σενάρια εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου και πολιτικές καταπολέμησής τους μέχρι το έτος 2030, στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας στην Ελλάδα» τα δύο πρώτα Πανελλήνια Συνέδρια Οικονομικής των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος: Κλιματική Αλλαγή στις 26-27 Μαρτίου 2014 και 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2014.

Ακολούθησε η επιτυχής διοργάνωση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Οικονομικής Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στις 30-31 Οκτωβρίου 2015 το οποίο ήταν διευρυμένο αποσκοπώντας στην παρουσίαση των βασικών θεμάτων που απασχολούν σήμερα την Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή  διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο στις 4-5 Νοεμβρίου 2016 στις αίθουσες διδασκαλίας του Τμήματος (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο, Γ. Καρτάλη 72).  Το Συνέδριο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τα βασικά θέματα που απασχολούν σήμερα την Οικονομική των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος με έμφαση στα διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα και στις πολιτικές διαχείρισης και επίλυσής τους τόσο σε επίπεδο Ελλάδος όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του είναι η ανάδειξη της διεπιστημονικότητας που διέπει την έρευνα περιβαλλοντικών θεμάτων με την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών των ερευνητών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και την εύρεση κοινών συνιστωσών ερευνητικών προσεγγίσεων. 

Επιστημονικός Υπεύθυνος Συνεδρίου
Καθηγητής Γεώργιος Ε. Χάλκος
Διευθυντής Εργαστηρίου Επιχειρησιακών Ερευνών 
Τμήματος Οικονομικών Επιστημών 
Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών 
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βόλος 38333     
Τηλ.:  24210-74920, 24210-74664      Fax: 24210 - 74701 
Email:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,     URL:  http://www.halkos.gr/
Email συνεδρίου:      Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.     
Site συνεδρίου:         http://envecon.econ.uth.gr/

 

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχεςιρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συμμετείχε στη διοργάνωση του 2ond International Congress of Tourism and Management Researches (ICTMR 2015) που έλαβε χώρα στο Kusadasi της Τουρκίας από 1 έως 3 Μαίου 2015.

Δείτε εδώ: http://intctmr.org/page.html#orgcom

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Μπενέκη και ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Αθανάσιος Κακαρούντας διετέλεσαν μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής και συμμετείχαν με το άρθρο με τίτλο "Strategic Analysis and Recomendations on Improving the Tourist Product of the Municipality of Lefkada in Greece" (σε συνεργασία με την κ. Ι. Καρύδη).

 

 

3ο Θερινό Σχολείο στη Διοίκηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Λευκάδα 8-18 Ιουλίου 2013